Fruit Pudding


yuhuuuu....
lama sudaa xletak resipi baru..
hehee...

sempena ramadhan al-mubarak dan bulan puasa ni
me nak share 1 resipi best tuk berbuka..

yup..i like it s0oo muchh..
so me telah blajar buat ini puding
da lama da blajar but bru mau menempek2...hehe
n thnx pada cekgu yg mengajar..hehe

seperti biasa,
my resipi mmg smua yg simple
n smua golongan bole try
senang bangattttt..
huhu...

:Onion70:
so lets check it 0ut~!!




++ FRUIT PUDDING ++ 
sumber : pn Julia




BAHAN A
1 paket agar-agar
3 mangkuk air
1 tin laici (ambil air dan laici di blend sikit)
180g / 3 senduk gula
2 tin susu cair

CARA
masukkan agar2 dan air ke dlm periuk
setelah agar2 sebati dgn air, masukkan pula air laici
kemudian diikuti laici, gula dan susu cair
kacau sehinggah masak..
kemudian bolehlah tuangkan ke dalam bekas acuan
dan sejukkan


BAHAN B
(kuah)
1 tin fruit coktail
1 tin nenas
1 tin susu cair
3 sudu tpg kastard
180g / 3 senduk gula
1 kotak fresh milk

CARA
tapis fruit coktail dan nenas, dan airnya di simpan
masukkan air tapisan td ke dalam periuk
diikuti susu cair, tpg kastard, gula
kacau dan masukkan pula fresh milk
setelah itu kuah hendaklah sentiasa dikacau
sehinggalah kuah menjadi agak pekat dan masak

setelah itu boleh lah tunggu puding td beku
dan bolehlah dihidangkan bersama kuah td
sekian~


:Onion73:
selamat mencuba~!!!!..



5 comments:

Ibudania said...

Awak! banyak ke bawak susu cair dari Mesia. Meh pinjam skit!

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

Hehe..sy wat ni pun campur2 gne fresh milk sket..xde stok masa buat ni haritu..

-susu cair kitorng de sket je..akak nk bape tin..hehe..^.^

Mimie.Candy Cane said...

urghh..blog kamu buat aku lapar..nice blog..follow boley??

♥«mrs.M!ê.Sh!ñ0da»♥ said...

mimie,
hehee..thnx dear...bole2...hehe ^_^

[S]itie [B]Um [B]Um said...

terliur!!

♥♥«--- My Recipe World --»♥♥   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP