Adakah anda penggemar mahupun penghantu coklat??...yeahh so anda berada di tempat yg benar...keh keh....Hehee...n3 kali ni me nak tujukan khas t0 those wh0 crazee wif ch0c..like me..hehee...
sbb arini me nak share camne nak wat choc cake yg cedap n simple n hebat ini...huhuu...ayat poyoo..haha...so aritu me telah buat xperiment choc cake ni dan hasilnya amat memuaskan bg saye penggemar kek coklat ini..hehe..
thnx to cik puan yg baek ati memberikan resepi simple n cedap sgt ni...tp baru skunk nak tempek sini..hehee...saje nak share ngan u0ls..hik hik...emm xtually cake ni bole dibuat begitu saje...tp me saje2 rajin2 nak mendeco...biase la...da talak kije maa...huhuu...
...tp baru skunk nak tempek sini..hehee...saje nak share ngan u0ls..hik hik...emm xtually cake ni bole dibuat begitu sahaje...tp me saje2 rajin2 nak mendeco...biase la...da talak kije maa...huhuu...soo lets enjoy diz resepi...
sumber dr : Kak Julia
BAHAN
1 3/4 cwn - tepung gandum
2 cwn - gula
2 biji - telur
3/4 cwn - serbuk koko
2 sudu besar - serbuk nescafe
1 3/4 cwn - tepung gandum
2 cwn - gula
2 biji - telur
3/4 cwn - serbuk koko
2 sudu besar - serbuk nescafe
1 1/2 sudu kecil - baking soda
1 1/2 sudu kecil - baking powder
secubit garam
1 cawan - susu segar
1/2 cawan - minyak bunga matahari/sayuran
1 sudu kecil - esen vanilla
1 cawan - air panas
CARA
1. Pukul telur dan gula sehingga kembang
2. Tambahkan esen vanilla, garam
3. Tepung gandum+ baking soda + baking powder +serbuk koko di ayak
4. Bahan2 di ayak, minyak dan susu di tambah secara selang seli sehingga habis
5. Akhir sekali campurkan air panas. batter akan menjadi berair.
6. Bakar pada suhu 160 C selama 15 mnit, jika menggunakan papercup.
1 1/2 sudu kecil - baking powder
secubit garam
1 cawan - susu segar
1/2 cawan - minyak bunga matahari/sayuran
1 sudu kecil - esen vanilla
1 cawan - air panas
CARA
1. Pukul telur dan gula sehingga kembang
2. Tambahkan esen vanilla, garam
3. Tepung gandum+ baking soda + baking powder +serbuk koko di ayak
4. Bahan2 di ayak, minyak dan susu di tambah secara selang seli sehingga habis
5. Akhir sekali campurkan air panas. batter akan menjadi berair.
6. Bakar pada suhu 160 C selama 15 mnit, jika menggunakan papercup.
7. Setelah itu boleh lah di sejukkan atau boleh lah dideco..hehe..
2 comments:
i suka bake chocolate cake juge
tp i punya moist chocolate cake..
Kita boleh kukus tak?
Post a Comment